Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Selecteer een pagina

 Mijn nieuwe boek: ¡Alweer Pisco Sour!

De titel is afgeleid van de nationale drank van Peru

Ook proberen? Het recept vind je hieronder

Nationale drank van Peru - Recept

Een echte goede Pisco Sour moet je als aperitief drinken. Op een terrasje in Peru. Het beste is om het bij eentje te houden, alleen dat is wat lastig, want Pisco Sour is zo lekker dat je meteen een tweede wilt. En een derde, en dan ben je ook meteen misselijk.

Het is dus een hachelijke onderneming, die Pisco Sour. Maar ja, iemand moet het doen.

Als je nou thuis gedeprimeerd zit te denken was ik maar in Peru, zat ik maar op een terrasje met een Pisco Sour, dan rest er alleen nog maar het zelf maken van dit geweldige aperitiefje.

Het zal nooit zo smaken als in Peru, maar we doen ons best. Het recept is per regio anders, nou ja dat zegt iedereen als het om een recept gaat. Of er is per dag van het jaar een recept. Laat maar. Hier volgt één recept. Helemaal zelf geleerd van Gaston, de nummer 27 chef van de wereld.

Ingrediënten Pisco Sour

Per persoon:
6 eetlepels 40 ml Pisco*
2 eetlepels 20 ml limoensap
2 eetlepels 20 ml suikerwater
1 eiwit van een ei
16 ijsklontjes
2 druppels angostura of gemalen kaneel

Bereiding suikerwater:
Giet twee delen suiker op één deel water in een pan en breng dit aan de kook. Laat het geheel drie tot vijf minuten doorkoken en daarna afkoelen.

Bereiding Pisco Sour:
Giet Pisco in een blender of keukenmachine. Voeg limoensap en suikerwater toe. Meng het geheel met 8 ijsklontjes tot het ijs fijn is.

Neem een ei en scheid de dooier van het eiwit en doe deze bij de rest in de blender. Voeg opnieuw 8 ijsklontjes toe en laat de machine nog eens 20 seconden draaien totdat er een grote schuimlaag ontstaat. Giet de Pisco Sour in kleine glaasjes en strooi wat kaneel over de schuimlaag.

*Pisco is een sterke drank die wordt gedestilleerd uit druiven. De drank wordt gedronken in Peru en in Chili. Denk aan grappa. 

En, o nee alweer Pisco Sour.  

Ik ben niet zo goed in eieren splitsen, dus ik wil daar zo’n handig dingetje voor. Een eierscheider. Je kunt het ook door het ei te breken en voorzichtig boven een kopje de dooier over te gieten in de lege halve dop.
Waarmee maar meteen de eerste hobbel genomen is.

Scheid het ei, dat wil zeggen scheid het wit van het geel. Gooi het geel weg of maak er mayonaise van, en klop het eiwit tot sneeuw.

Nou is de prijs van de eierscheider nog even een dingetje. Mijn moeder had een hele simpele, wat zal hij gekost hebben, ik schat een gulden. Maar als ik hem nou wil hebben ben ik minstens 8 euro kwijt, dan heb ik de goedkoopste. Voor 16 euro heb ik de Mercedes onder de eierscheiders. Hoewel ik hem eigenlijk nogal wanstaltelijk vind. Te koop bij Bol. Geen mens kan zonder, vermoed ik.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]